Ką daryti su eglute pasibaigus šventėms?

Publikuota 2020-12-28

Ką daryti su eglute pasibaigus šventėms?

Per žiemos šventes įprasta puošti Kalėdų eglutes ar kėnius. Žinoma, jie suteikia mums daug džiaugsmo ir grožio namams. Tačiau šventės baigėsi ir mums liko dar vienas svarbus darbas- pasirūpinti medeliu.

Jeigu eglutę įsigijote kirstą, tuomet ją nupuošus reikėtų išnešti į tam skirtas aikšteles ar konteinerius, kuriuos parūpina atliekų vežėjai. Tokiu būdu mes saugosime aplinką. Beveik visuomet rengiamos gražios akcijos, kurios skatina surinkus eglutes, jas perdirbti (panaudoti kurui ar kompostui). Išlikite sąmoningi, nemėtykite eglučių į bendruosius konteinerius ar kitur, tam neskirtose vietose. Skirkite laiko, gerbkite gamtą ir būkite atsakingi.

Turite eglutę įsodintą vazone, norite ją išsaugoti ir auginti:

Išsaugoti eglutę ir ją persodinti į savo sklypą yra vertingas ir pavyzdingas poelgis, tai gali tapti Jūsų šeimos tradicija. Jeigu eglutė prigis, kitais metais jau turėsite savo Kalėdinę eglutę, kurią galėsite puošti ir lauke. Per kelerius metus turėsite eglučių miškelį ar alėją.

Žinoma, atsitinka ir taip, kad eglutė neprigyja. Pasiaiškinkime kodėl taip gali nutikti:

Na, o jeigu Jūs eglutę pirkote vazone, kuri ir buvo auginta vazone, medelis turėtų prigyti ir džiuginti jus dar ne vienerius metus. Atėjus kitų metų šventei, jau prieš pirkdami eglutę išsiaiškinkite ir pasidomėkite kaip ji buvo auginta, tuomet ją persodinti sėkmingai tikimybė bus didesnė.